Kinderdagverblijf De Hummel

Dagopvang

Bij dagopvang "De Hummel" bieden wij op drie groepen plaats voor maximaal 40 kinderen per dagdeel van 0 tot 4 jaar. 

Kinderen mogen vanaf 6 weken tot 4 jaar bij de Hummel komen. Als kinderen nog niet direct naar de basisschool mogen als zij 4 jaar zijn, kunnen zij langer bij de Hummel blijven als hier plek voor is en als ouders dit tijdig per mail aangegeven hebben.

Bij De Hummel bieden wij baby's en dreumesen zoveel mogelijk veiligheid en geborgenheid. Zodra kinderen uitgedaagd willen worden, bieden wij het VE* programma 'Peuterplein' waar wij mee werken. Hierbij komen taal- en spelactiviteiten aan bod.

De zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden worden gestimuleerd op deze groep. Hiermee proberen wij kinderen van bijna vier jaar klaar te maken voor de basisschool. De basisscholen in Renswoude werken met het vervolgprogramma Kleuterplein.

Op de groep staan pedagogisch medewerkers ingepland volgens kind-leidster ratio. Dit is een landelijk aangegeven norm voor de kinderopvang.

(*VE staat voor: Voorschoolse Educatie)

Visie

Bij Visie & beleid vindt u informatie over de visie van kind centrum Het Borghonk. In de button hieronder vindt u een downloadbare versie van het pedagogische werkplan van KDV de Hummel.

 Pedagogisch werkplan 

Aanmelden en wennen

Wanneer u geïnteresseerd bent in onze opvang, kunt u bellen om een afspraak te maken voor een rondleiding. Als we kennis hebben gemaakt en u besluit om uw kind te willen inschrijven, kunt u het aanmeldformulier gebruiken om de inschrijving te voltooien. 

 Aanmeldformulier 

De inschrijving via het aanmeldformulier wordt bij ons in behandeling genomen. Uw inschrijving zal in de planning van het kinderdagverblijf worden verwerkt. Na inschrijving ontvangt u voor aanvang een mail/telefoontje ter bevestiging van de opvang. Als u deze niet ontvangen heeft, neem dan even contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat uw inschrijving niet in goede orde ontvangen is. Wanneer u een bevestiging gehad heeft van ons, is uw kindje officieel geplaatst en nemen wij t.z.t. contact op voor een wenafspraak. 

Tijdens de wenafspraak is er tijd voor het intakegesprek en worden wensen en behoeften van ouder en kind besproken. Het is van belang dat u alle informatie op onze website door leest. Hier vindt u namelijk ons ziektebeleid, de huisregels, onze algemene voorwaarden en alle overige informatie die belangrijk is voor alle ouders die gebruik maken van onze opvang. Gedurende de opvang ontvangt u van ons (nieuws)brieven via de mail. 

Annulering van inschrijving

Wanneer u besluit de opvang te annuleren na inschrijving wordt hier € 25,00 voor in rekening gebracht. Wanneer u een maand of minder dan een maand van te voren de inschrijving annuleert, is hier één maand opvangkosten aan verbonden. Hierbij houden wij uiteraard rekening met ernstige dilemma’s die men niet voorziet.

Conform onze algemene voorwaarden moeten beëindiging of wijzigingswensen van opvang over opvangdagen minimaal 1 maand vóór ingangsdatum schriftelijk aan Het Borghonk worden doorgegeven.

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten