Tarieven & tijden VE

Aantal uren VE-aanbod

Op maandag, dinsdag en donderdag is de VE-groep open. Ieder kind die in aanmerking komt voor deze VE opvang heeft vanaf 2,5 jaar recht op 968 uur opvang verdeeld over anderhalf jaar. Het eerste half jaar van (2,5 tot 3 jaar) komt het kind dan twee ochtenden van 5,5 uur (van 7.30- 13.00 uur) en van 3 tot 4 jaar 3 ochtenden van 5,5 uur.

De kinderen hebben 44 weken opvang in een jaar. Twee weken is de opvang gesloten, de weken rond Kerst en Oud en Nieuw (Kerstvakantie midden Nederland). De overige 6 vakantieweken moeten ouders zelf inplannen en per mail doorgeven. 

Van ouders wordt verwacht dat hun kind op de afgesproken dagdelen aanwezig is en alleen bij ziekte of vakantie afwezig is. Wanneer kinderen vaak afwezig zijn zonder goede reden dan kan de opvang in overleg met de gemeente stopgezet worden.

 

De kosten

VE gecertificeerd zijn, houdt ook in dat de gemeentesubsidie verstrekt voor kinderen die door het consultatiebureau doorverwezen worden naar een kinderopvang. De opvang wordt voor 50% volledig betaald door gemeente Renswoude. Voor de andere 50% betalen ouders een inkomensafhankelijke bijdrage en het restbedrag wordt ook door gemeente Renswoude betaald.

Bij 11 uur opvang betekent dit dat de gemeente Renswoude 5.5 uur betaald, ouders voor 5.5 uur een inkomensafhankelijke bijdrage betalen en het restant van het bedrag ook door gemeente Renswoude wordt betaald. Bij 16.5 uur betekent dit dat 8 uur en 15 minuten volledig door gemeente Renswoude wordt betaald, ouders een inkomensafhankelijke bijdrage voor 8 uur een kwartier betalen en de gemeente Renswoude het restbedrag betaald.

Op de website van VNG is een adviestabel te vinden voor de ouderbijdrage van de peuteropvang. Deze veranderd ieder jaar. Het uurtarief voor de VE-kinderen is €10,50. Het uurtarief wordt aan het eind van ieder jaar bekend gemaakt.

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten