Hummel 3 VE

VE Aanbod

VE staat voor voorschoolse educatie, ofwel de voorbereiding van kinderen op de basisschool periode. Vanaf januari 2020 is Het Borghonk VE gecertificeerd. Dit houdt onder andere in dat de pedagogisch werkers allemaal opgeleid zijn om VE (voorschoolse educatie) aan te bieden aan kinderen. Ze hebben geleerd om de ontwikkeling van kinderen te observeren, te registreren en te stimuleren.

De VE-groep

Op iedere groep bij Het Borghonk wordt VE aangeboden met behulp van een methode, genaamd Peuterplein. Kinderen leren aan de hand van thema’s nieuwe dingen en doen leerzame en leuke activiteiten. Toch is er een aparte VE-groep bij Het Borghonk, namelijk; Hummel 3. In deze groep worden onder andere kinderen opgevangen die doorgestuurd zijn door het consultatiebureau. De gemeente stelt hiervoor subsidie beschikbaar. Deze kinderen worden extra ondersteund in hun ontwikkeling en krijgen meer één op één begeleiding.

Daarbij wordt de voorbereiding en de overgang naar het basisonderwijs begeleid. Als ouders hun kind aanmelden voor de VE opvang, geven zij toestemming voor informatie overdracht tussen het consultatiebureau, school en kinderopvang. De ontwikkeling van het kind wordt op deze manier in een doorgaande lijn geobserveerd, geregistreerd en gestimuleerd. Bij informatie overdracht valt te denken aan informatie over aanmelding, plaatsing en ontwikkeling.  

Wanneer komt een kind in aanmerking?

Kinderen kunnen vanaf 2,5 jaar starten op de VE-groep. Wanneer de verpleegkundige en/of jeugdarts van het consultatiebureau een (mogelijke) ontwikkelingsachterstand ontdekt bij een kind, kan hij/zij in aanmerking komen VE-groep. Het consultatiebureau verwijst deze kinderen door, zodat zij nog meer of beter voorbereid kunnen worden op de basisschool. Kinderen die doorverwezen worden voor de VE-groep hebben vaak een achterstand op het gebied van taal en spraak. Als andere achterstanden opgemerkt worden, is er overleg tussen het consultatiebureau en de gemeente waardoor een kindje ook doorverwezen kan worden.

 

Aanmelden en wennen

Wanneer uw kind in aanmerking komt voor Hummel 3, kunt u bellen om een afspraak te maken voor een rondleiding. Als we kennis hebben gemaakt en u besluit om uw kind te willen inschrijven, kunt u het aanmeldformulier gebruiken om de inschrijving te voltooien.

Aanmeldformulier

De inschrijving via het aanmeldformulier wordt bij ons in behandeling genomen. Uw inschrijving zal in de planning van het kinderdagverblijf worden verwerkt. Na inschrijving ontvangt u voor aanvang een mail/telefoontje ter bevestiging van de opvang. Als u deze niet ontvangen heeft, neem dan even contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat uw inschrijving niet in goede orde ontvangen is. Wanneer u een bevestiging gehad heeft van ons, is uw kindje officieel geplaatst en nemen wij t.z.t. contact op voor een wenafspraak. Tijdens de wenafspraak is er tijd voor het intakegesprek en worden wensen en behoeften van ouder en kind besproken. Het is van belang dat u alle informatie op onze website door leest. Hier vindt u namelijk onze visie, het pedagogisch werkplan, het ziektebeleid, de huisregels, onze algemene voorwaarden en alle overige informatie die belangrijk is voor alle ouders die gebruik maken van onze opvang. Gedurende de opvang ontvangt u van ons (nieuws)brieven via de mail.

Annulering van inschrijving

Wanneer u besluit de opvang te annuleren na inschrijving wordt hier € 25,00 voor in rekening gebracht. Wanneer u een maand of minder dan een maand van tevoren de inschrijving annuleert, is hier één maand opvangkosten aan verbonden. Hierbij houden wij uiteraard rekening met ernstige dilemma’s die men niet voorziet.

Conform onze algemene voorwaarden moeten beëindiging of wijzigingswensen van opvang over opvangdagen minimaal 1 maand vóór ingangsdatum schriftelijk aan Het Borghonk worden doorgegeven.

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten