Dagplanning VE

De VE-groep heet Hummel 3. Op deze groep zitten kinderen met een VE-indicatie (kinderen die doorgestuurd zijn door het consultatiebureau) en kinderen zonder VE-indicatie. De kinderen zonder VE-indicatie hebben een pakket van 07.00 uur tot 18.00 uur of van 07.30 uur tot 18.00. Zij hebben dezelfde dagplanning als de andere peuters van de kinderopvang. De overige informatie bij ‘kinderopvang’ of ‘Hummel’ geldt ook voor de kinderen zonder VE-indicatie die gebruik maken van Hummel 3.

Aankomst en overdracht van ouders

Kinderen met VE-indicatie komen van 07.30 uur tot 13.00 uur. Om 07.30 uur worden de kinderen op de groep verwacht. Ouders kunnen een overdracht doen naar pedagogisch werkers en afscheid nemen van hun kind. De kinderen hebben tot ongeveer 09.00 uur de tijd om te spelen. De pedagogisch werkers spelen samen met een groepje kinderen of doen een één op één activiteit met een kind. Kinderen kunnen verschillende spelmaterialen kiezen. Sommige kinderen vinden het prettig om een puzzel te maken aan de tafel of een boek te lezen op de bank, andere kinderen zullen bijvoorbeeld kiezen voor het bouwen met Duplo of het spelen in het keukentje.

Tafelmoment

Rond 09.00 uur gaat de pedagogisch werker met de kinderen aan tafel. Ze openen de dag met verschillende liedjes en de dagritmekaarten. De kinderen krijgen een beker lauwe thee en een schaaltje met stukjes fruit. Ondertussen wordt er gepraat over onderwerpen die de kinderen bezighouden. Verder is er aandacht voor het thema waarover gewerkt wordt op het moment.

 

Verschonen/wc en spelen

Na het tafelmoment gaan de kinderen naar de verschoonruimte. De kinderen mogen allemaal op het toilet zitten. Als kinderen nog niet zindelijk zijn, krijgen zij daarna een schone luier. Zodra iedereen klaar is, wordt er met mooi weer buiten gespeeld. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in de zandbak, op de schommel of rondrijden op de fietsen of auto’s. De pedagogisch werkers nemen tijdens het buitenspelen de tijd om kinderen extra te begeleiden tijdens het spel dat de kinderen spelen of een spelletje dat de pedagogisch werker kiest. Als het regenachtig is, blijven de kinderen binnenspelen.

Broodmaaltijd en ophalen VE kinderen

Rond 11.30 uur gaan de kinderen aan tafel voor brood. De kinderen krijgen brood en melk. Kinderen mogen kiezen tussen verschillende soorten beleg. Na het brood eten is het nog eens tijd voor een verschoonronde. De kinderen met een VE-indicatie worden hierna opgehaald. Totdat de ouders er zijn, kunnen zij nog even spelen of een boek lezen. De kinderen die de hele dag blijven gaan slapen of rusten. Als de ouders er om 12.50 uur zijn is er tijd voor een overdracht over het verloop van de ochtend en zwaaien de pedagogisch werkers de kinderen uit.

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten