Klachtenprocedure

Een klacht

“Een klacht is een mondelinge of schriftelijke uiting van ongenoegen van een gebruiker over een gedraging van de kinderopvangorganisatie of een van haar medewerkers tegenover een gebruiker.”

Onze medewerkers doen hun best om op een juiste manier de opvang aan te bieden. Soms zien ouders dingen gebeuren waar zij een andere mening over hebben. Dit kan intern opgelost worden. Ouders kunnen hun ontevredenheid bij de desbetreffende leidster(s) aangeven. De leidster bespreekt dit met de leidinggevenden. Samen wordt er naar een oplossing gezocht. Wij hanteren hier een oplossingstermijn voor van 14 dagen. 

Wanneer ouders liever direct contact hebben met de leidinggevenden is dit ook mogelijk. Ouders kunnen telefonisch of per mail een afspraak maken voor een gesprek. Onze organisatie staat open voor de mening van ouders. 

Wanneer de leidinggevenden en ouders niet overeenkomen, wordt de klacht voorgelegd aan de Oudercommissie. De klacht wordt in dit geval binnen drie weken behandeld. Er wordt tevens een schriftelijke uitwerking van de klacht gemaakt.

De Geschillencommissie

Vaak is onze interne procedure al voldoende. Wanneer dit niet het geval is, omdat ouders niet tevreden zijn met de uiteindelijke beslissing die gemaakt is door de organisatie en de oudercommissie, verwijst onze organisatie ouders door naar een onafhankelijke stichting De Geschillencommissie. 

Voor informatie, advies, bemiddeling, mediation en of een bindende uitspraak door De Geschillencommissie kunnen ouders naar de website www.klachtenloket-kinderopvang.nl Ook kunt u op de website van de Stichting Geschillencommissie kijken en informeren hoe u een klacht kunt aangeven en welke procedure hiervoor volgt, zie: www.degeschillencommissie.nl

Adres:

De Geschillencommissie
Postbus 90600
2509LP Den Haag
Telefoon: 0703105310

 Het Borghonk

De Hokhorst 4
3927 GX Renswoude
Tel: 0318 - 251 801

W: hetborghonk.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderlogin

 

 De Peuterboerderij

Woudegge 7
3959 BH Overberg
Tel: 0343 - 482 012

W: kinderopvang-depeuterboerderij.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 button slotje gesloten